Met de koude maanden voor de deur en het natte weer op komst is het slim je huis ook winter klaar te maken. De verwarming gaat wat hoger, de warme dekens komen weer uit de kast en de regenlaarzen worden weer gedragen. En juist die natte en vieze regenlaarzen zorgen vaak voor het probleem. Met een paar simpele tips zorg je ervoor dat jouw huis spik en span is voor de wintermaanden. En wellicht ook direct voor die van de zomer! 

Alles begint bij de voordeur

In sommige gevallen hebben mensen ook een achterdeur, maar we gaan ervanuit dat de meeste mensen hun huis binnenstappen door de voordeur. Niet zo gek dat je er dus voor zorgt dat alles daar netjes is en met de juiste spullen is ingericht. Vooral in de koude en natte wintermaanden komt veel vocht en troep mee het huis binnen via de voordeur. Zorg daarom dat er centrale of anders elektrische verwarming in de buurt van je entree is, zodat je de jassen goed kan laten drogen. 

Ook kunnen we je aanraden om een goede deurmat binnen of deurmat buiten te leggen. Hierdoor zorg je ervoor dat je een groot deel van het vocht, modder en ander vuil niet mee naar binnen neemt. Echter zit er wel een groot verschil in de verschillende deurmatten. Zo heb je bijvoorbeeld een droogloopmat, schoonloopmat of een keukenmat waaruit je kan kiezen. Verder in deze blog informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden. 

Droogloopmat of schoonloopmat? 

Het lijkt simpel als het gaat om het kiezen van een simpele deurmat. Maar als je daadwerkelijk het vuil en vocht buiten wilt houden of niet verder mee naar binnen wilt nemen is het van belang de juiste deurmat uit te kiezen. Je zal in je zoektocht naar een nieuwe mat voornamelijk de woorden droogloopmat en schoonloopmat tegenkomen. Het verschil tussen deze deurmatten zit hem voornamelijk in de focus die beide matten hebben. Zo absorbeert een droogloopmat voornamelijk vocht omdat deze beschikt over zachtere vezels. Een schoonloopmat bestaat juist weer uit hardere vezels, hoewel deze matten minder goed vocht absorberen, hebben ze het vermogen veel vuil en modder te absorberen. 

De één maakt je schoenen dus beter droog en de andere voornamelijk schoon. Voor extra comfort kan je bijvoorbeeld ook gaan voor een deurmat met logo of een droogloopmat op maat. 

Combineren is key 

Nog steeds aan het twijfelen of je voor een droogloopmat of schoonloopmat moet gaan? Het is goed mogelijk beide te combineren. Sterker nog, ze vullen elkaar zelfs er goed aan. Zo raden wij aan de schoonloopmat buiten neer te leggen en de droogloopmat voor binnen aan te schaffen. Op deze manier veeg je eerst het vuil en modder van je schoenen en blijft dit direct ook buiten. Vervolgens hoef je alleen nog maar het vocht af te vegen als je naar binnenstapt! Zo blijft je huis en entree goed schoon. Geef je entree een extra boost en ga voor een persoonlijke deurmat op maat of met een tof logo!