Maak je entrée winter klaar

Maak je entrée winter klaar

Met de koude maanden voor de deur en het natte weer op komst is het slim je huis ook winter klaar te maken. De verwarming gaat wat hoger, de warme dekens komen weer uit de kast en de regenlaarzen worden weer gedragen. En juist die natte en vieze regenlaarzen zorgen vaak voor het probleem. Met een paar simpele tips zorg je ervoor dat jouw huis spik en span is voor de wintermaanden. En wellicht ook direct voor die van de zomer! 

Alles begint bij de voordeur

In sommige gevallen hebben mensen ook een achterdeur, maar we gaan ervanuit dat de meeste mensen hun huis binnenstappen door de voordeur. Niet zo gek dat je er dus voor zorgt dat alles daar netjes is en met de juiste spullen is ingericht. Vooral in de koude en natte wintermaanden komt veel vocht en troep mee het huis binnen via de voordeur. Zorg daarom dat er centrale of anders elektrische verwarming in de buurt van je entree is, zodat je de jassen goed kan laten drogen. 

Ook kunnen we je aanraden om een goede deurmat binnen of deurmat buiten te leggen. Hierdoor zorg je ervoor dat je een groot deel van het vocht, modder en ander vuil niet mee naar binnen neemt. Echter zit er wel een groot verschil in de verschillende deurmatten. Zo heb je bijvoorbeeld een droogloopmat, schoonloopmat of een keukenmat waaruit je kan kiezen. Verder in deze blog informeren we je graag over de verschillende mogelijkheden. 

Droogloopmat of schoonloopmat? 

Het lijkt simpel als het gaat om het kiezen van een simpele deurmat. Maar als je daadwerkelijk het vuil en vocht buiten wilt houden of niet verder mee naar binnen wilt nemen is het van belang de juiste deurmat uit te kiezen. Je zal in je zoektocht naar een nieuwe mat voornamelijk de woorden droogloopmat en schoonloopmat tegenkomen. Het verschil tussen deze deurmatten zit hem voornamelijk in de focus die beide matten hebben. Zo absorbeert een droogloopmat voornamelijk vocht omdat deze beschikt over zachtere vezels. Een schoonloopmat bestaat juist weer uit hardere vezels, hoewel deze matten minder goed vocht absorberen, hebben ze het vermogen veel vuil en modder te absorberen. 

De één maakt je schoenen dus beter droog en de andere voornamelijk schoon. Voor extra comfort kan je bijvoorbeeld ook gaan voor een deurmat met logo of een droogloopmat op maat. 

Combineren is key 

Nog steeds aan het twijfelen of je voor een droogloopmat of schoonloopmat moet gaan? Het is goed mogelijk beide te combineren. Sterker nog, ze vullen elkaar zelfs er goed aan. Zo raden wij aan de schoonloopmat buiten neer te leggen en de droogloopmat voor binnen aan te schaffen. Op deze manier veeg je eerst het vuil en modder van je schoenen en blijft dit direct ook buiten. Vervolgens hoef je alleen nog maar het vocht af te vegen als je naar binnenstapt! Zo blijft je huis en entree goed schoon. Geef je entree een extra boost en ga voor een persoonlijke deurmat op maat of met een tof logo!

Aan welke belangrijke regelgeving moeten restauranthouders voldoen?

Aan welke belangrijke regelgeving moeten restauranthouders voldoen?

Een persoon met allergenen moet natuurlijk altijd weten wat er in hun eten zit. Daarom staat ook in de wet dat je alle allergenen in jouw gerecht moet vermelden. Maar met een wisselende menukaart is het soms lastig om precies alle allergenen te weten die in jouw gerechten zit. Daarom wordt het gebruik van software om allergen te achterhalen steeds populairder. En als je dan eenmaal je gerechten hebt ingevuld dan kan je gelijk gebruik maken van menu engineering. Zo pas je menu engineering toe, je vult je gerechten in en het programma houdt bij welke maaltijden het meest populair zijn.

 

De voordelen van software gebruiken in jouw restaurant

Ten eerste de software om allergen te achterhalen, je gebruikt dagelijk tientallen of misschien zelfs honderden ingrediënten maar om precies te weten wat welke allergieën veroorzaakt weet niemand. Daarom is dit programma zo behulpzaam. Vul jouw recept in met de ingrediënten en voila, je ziet per direct alle allergenen die in jouw gerecht zitten en kan dat dan op jouw eigen manieren laten zien aan de klant. Dit bespaart ontzettend veel tijd en mogelijke fouten worden ook voorkomen. Ten tweede heb je de menu engineering. Zo pas je menu engineering toe, je vult jouw gerecht in en in een oogopslag zie je hoe populair jouw gerecht is en hoe winstgevend dat specifieke gerecht is. Daarmee kan je heel makkelijk jouw gerecht vergelijken en jouw menu zo goed mogelijk “engineeren”

 

Hoe maak je precies gebruik van deze programma’s?

Deze programma’s zijn zo gemaakt dat ze zeer gemakkelijk en snel zijn te gebruiken voor de restauranthouder. voor de software om allergen te achterhalen moet je alleen jouw recept met de ingrediënten die jij gebruikt in te vullen. Zorg dat je alles zo goed mogelijk invult zodat je ook de juiste allergenen ziet en dus jouw klanten zo goed mogelijk kan informeren.Het proces van menu engineering is ook heel makkelijk. Zo pas je menu engineering toe, Je vult jouw gerechten in met de marges. Hierna berekend het programma de verschillen in gerechten qua aantallen en winst. Hiermee zie jij gelijk welke gerechten je moet doorgaan met verkopen en welke misschien moeten worden aangepast. Kortom met dit programma zie je gelijk hoe je jouw menu moet aanpassen om jouw winst te maximaliseren.