Een persoon met allergenen moet natuurlijk altijd weten wat er in hun eten zit. Daarom staat ook in de wet dat je alle allergenen in jouw gerecht moet vermelden. Maar met een wisselende menukaart is het soms lastig om precies alle allergenen te weten die in jouw gerechten zit. Daarom wordt het gebruik van software om allergen te achterhalen steeds populairder. En als je dan eenmaal je gerechten hebt ingevuld dan kan je gelijk gebruik maken van menu engineering. Zo pas je menu engineering toe, je vult je gerechten in en het programma houdt bij welke maaltijden het meest populair zijn.

 

De voordelen van software gebruiken in jouw restaurant

Ten eerste de software om allergen te achterhalen, je gebruikt dagelijk tientallen of misschien zelfs honderden ingrediënten maar om precies te weten wat welke allergieën veroorzaakt weet niemand. Daarom is dit programma zo behulpzaam. Vul jouw recept in met de ingrediënten en voila, je ziet per direct alle allergenen die in jouw gerecht zitten en kan dat dan op jouw eigen manieren laten zien aan de klant. Dit bespaart ontzettend veel tijd en mogelijke fouten worden ook voorkomen. Ten tweede heb je de menu engineering. Zo pas je menu engineering toe, je vult jouw gerecht in en in een oogopslag zie je hoe populair jouw gerecht is en hoe winstgevend dat specifieke gerecht is. Daarmee kan je heel makkelijk jouw gerecht vergelijken en jouw menu zo goed mogelijk “engineeren”

 

Hoe maak je precies gebruik van deze programma’s?

Deze programma’s zijn zo gemaakt dat ze zeer gemakkelijk en snel zijn te gebruiken voor de restauranthouder. voor de software om allergen te achterhalen moet je alleen jouw recept met de ingrediënten die jij gebruikt in te vullen. Zorg dat je alles zo goed mogelijk invult zodat je ook de juiste allergenen ziet en dus jouw klanten zo goed mogelijk kan informeren.Het proces van menu engineering is ook heel makkelijk. Zo pas je menu engineering toe, Je vult jouw gerechten in met de marges. Hierna berekend het programma de verschillen in gerechten qua aantallen en winst. Hiermee zie jij gelijk welke gerechten je moet doorgaan met verkopen en welke misschien moeten worden aangepast. Kortom met dit programma zie je gelijk hoe je jouw menu moet aanpassen om jouw winst te maximaliseren.